Vuoden Floristi 2023 ehdokkaat esittäytyy

VARSINAIS-SUOMEN PIIRI: 

VARSINAIS-SUOMEN PIIRI
Niina Kulmala
Olen ollut kukkakauppa-alalla yli 20 vuotta, yrittäjänä 10 vuotta. Maaseudun kukkakaupassa, omalla kotikylällä, saa kokea hienoja kohtaamisia ihmisten kanssa, se on työni suola. Rakastan surusidontaa, jolloin tunnen tekeväni todella tärkeää työtä. Varsinais-Suomen piiristä olen saanut korvaamatonta vertaistukea, iloa ja hyötyä. Uskon, että kukkakauppiaiden välisessä yhteistyössä on voimaa. Me emme ole toistemme vihollisia, vaan yhdessä voimme pitää alaamme pinnalla

HELSINGIN PIIRI: 

Maria Hämäläinen, Home In Garden 

Marian tyyli puhuttelee asiakkaita ja kulkee ajan hermolla. Taiteellisuus kohtaa kaupallisuuden kukkasidonnassa kannattavasti. Home In Garden on toiminut monen työssäoppijan harjoittelupaikkana ja he ovat saaneet sieltä hyvät eväät jatkaa alan opiskelua.  

”Valmistuin kaupanalan puutarhuriksi vuonna 2014. Enkä ollu tuolloin ollenkaan varma onko kukka-ala mun juttu. Kävin vuoden verran opiskelemassa taidemaalausta koulussa, jonne olin hakenut jopa 3 kertaa. Mutta pian huomasin, että taulujen maalaaminen oli kuitenkin liian pitkäveteistä nopeatempoiselle itselleni. Pienen mietintätauon jälkeen ymmärsin yhdistää ”piuhat” ja Rajamäen TTS:stä valmistuin floristiksi 2016. Tein floristin hommia vain muutamaan paikkaan ennen Home In Gardenin perustamista Kauniaisiin vuonna 2018. Olen yksi kolmesta Home In Gardenin omistajasta ja firman taiteellinen johtaja. 😉 

Tässä työssä ja yrittäjänä saan yhdistää kaiken sen, missä olen mielestäni hyvä, kuten asiakaspalvelu, myynti, taide, estetiikka ja paljon muuta.  

Olen varsin iloinen siitä, missä olen nyt urallani ja mitä Home In Garden on <3” 

 

POHJOIS-SUOMEN PIIRI: 

Paula Erkkilä, Villa Havula – Puutarhurin Maja 

Paula on yrittäjänä Ranualla toimivassa Villa Havula – Puutarhurin Majassa, jossa toimii myös Kukka- ja käsityöputiikki. Yrittäjänä hän on toiminut n. 7 vuotta, ja ennen sitä on työkokemusta kukkakaupan alalta kertynyt 19 vuotta. 

Paula on valmistunut floristiksi vuonna 1994 Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitoksesta Piikkiöstä ja floristimestariksi Kempeleestä vuonna 2021.  Myös puutarhurin koulutus häneltä löytyy. 

Paula on ollut Pohjois-Suomen piirin hallituksessa mukana muutaman vuoden. Harrastuksinaan hän ohjaa suomalaisille ja turisteille käsityöpajoja, joissa käytetään porotuotteita ja luonnonmateriaaleja.  Myös kukkasidontatöissä hän tykkää käyttää ja kokeilla erilaisia materiaaleja mahdollisuuksien mukaan. 

Motto: Joka aamu on hyvä aamu tulla töihin. Pidän luovasta ja monipuolisesta työstäni yrittäjänä. 

HÄMEEN PIIRI: 

Kristiina Koski, Kämmenkukka, Teiskon Hautauspalvelu 

 ”Olen vuonna 2015 floristiksi valmistunut kukkakauppa Kämmenkukan, sekä Teiskon Hautauspalvelun yrittäjä. 

Olen jo aivan pienestä lapsesta saakka haaveillut floristin ammatista ja olen onnellinen, kun saan toteuttaa unelmaani!  

Inspiroidun kauniista asioista ja pyrin tuomaan intohimoani esille myös liikkeen valikoimassa.  

Erityisen paljon nautin kukittaa kokonaisuuksia ja tapahtumia, kuten häitä.  

Pidän paljon erilaisia kursseja, niissä on upeaa huomata kurssilaisten onnistuminen ja oppimisen ilo! 

Tänään olin neljättä kertaa Kämmenniemen 3A luokalle pitämässä kurssia. Lasten vilpitön olemus ja luova näkemys on palkitsevaa. Koen myös tärkeänä saada innostettua lapsia kukkien maailmaan ja tätä kautta myös tutustumaan luontoon.  

Haluan itsekin kehittyä ja oppia kokoajan lisää, uskon ettei tässä ammatissa ole koskaan valmis ja on mentävä määrätietoisesti omaa polkua. ” 

 

KESKI-SUOMEN PIIRI: 

Anna Vladimirskaya 

Olen puutarhuri ja floristi, valmistautunut Jämsästä vuonna 2011 ja sen jälkeen koko ajan olen ollut kukkien parissa. Työskentelen Keljon Ilona kukkakaupassa, Jyväskylässä. Ammatti on kasvanut harrastuksestani ja pysyy edelleenkin harrastuksena runojen kirjoittamisen rinnalla. Olen vilkas, huumorintajuinen ekstrovertti, helposti innostunut typpi ja päässäni syntyy enemmän ideoita kuin pystyn toteuttaa. Tykkään yhdistellä kukkia ja erilaisia yllättäviä materiaaleja, nautin myös uusista teknikoista ja ratkaisuista, sekä olen todella utelias testaaja. Haasteen ja rutiinin välillä valitsen aina haasteen. Haaveilen isoista projekteista, missä yhdistäisin muutamia taidelajeja ja kukkia. Parhain tulos tulee silloin, kun olet onnistunut lukemaan asiakkaan ajatukset ja tehdä niistä totta.  

 SAVO-KARJALAN PIIRI: 

Jere Veijalainen, Kukka & puketti, Kuopio 

Jere on innovatiivinen ja inspiroiva ammattilainen. Hän toimii alalla aktiivisesti ja hyppäsi rohkeasti yrittäjäksi heti floristiksi valmistuttuaan. Jere on mukana Savo-Karjalan piirinhallituksen toiminnassa, osallistuu alan kilpailuihin, sekä on aktiivinen ja ajan hermolla sosiaalisessa mediassa. 

 KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI 

Sanna Toivonen, Kouvolan Ruusupuu 

Aloitin 17-vuotiaana äidin kukkakaupassa ja floristiksi valmistuin vuonna 1994. Opiskelin lisäksi merkonomiksi. Kuusi vuotta olen toiminut yrittäjänä äidin jäätyä hyvin ansaitulle eläkkeelle.
Perheeseeni kuuluu miehen lisäksi kolme lasta, 19- ja 15-vuotiaat tytöt ja 17-vuotias poika.
Vapaa-aika kuluu tällä hetkellä omakotitalon rakennusprojektissa. Rakentamisesta ja remontoinnista on muodostunut minulle ja miehelleni yhteinen harrastus.
Yrittäjänä oleminen on 24/7 työtä, antoisaa ja palkitsevaa mutta ajoittain myös erittäin haasteellista. Uutta oppii koko ajan. Rakastan kukkia! Pyrin jatkuvasti olemaan ajan hermoilla ja etsimään laadukkaita ja vähän erilaisia kukkia myyntiin.
Toivon, että pystyn jatkossakin tarjoamaan työpaikan taitaville floristeille ja yhdessä heidän kanssaan luomaan elämyksellisiä hetkiä ihanille asiakkaillemme. 

 ETELÄ-POHJANMAAN PIIRI: 

Anne Ojatalo 

Olen suorittanut puutarhurin tutkintoni Kempeleessä ja valmistunut floristiksi sieltä vuonna 2012. Työpolkuni on johdattanut minua Himangan kotikylältä Kalajoen kautta Seinäjoelle, jossa olen työskennellyt Törnävän Kukassa viimeiset 11 vuotta. Olen mukana Etelä-Pohjanmaan piirin hallituksessa, jossa toimin tällä hetkellä sihteerinä, sekä minulla on kunnia olla myös osa Skkl:n keskushallitusta. Tästä ympärillä olevasta ihanasta ”kukkayhteisöstä” saakin usein apua ja jaksamista niin töissä kuin vapaallakin. Toivottavasti saan ammennettua aina jotain hyödyllistä itsestänikin ympärilleni niin kollegoille, työharjoittelijoille kuin asiakkaillekin. Luonto on lähellä sydäntäni, ja tietysti oman kädenjäljen näkeminen käsityöläisenä tuottaa suurta mielihyvää. Olen todella kiitollinen siitä, että saan tehdä työkseni juuri sitä mistä todella nautin. Innolla olen mukana kaikessa mahdollisessa, kunpa vain vuorokaudessa olisi enemmän tunteja…  Mielestäni kukka-ala on koko elämän mittainen opintomatka. Itseään voi kehittää jatkuvasti ja nautin siitä, että pääsen haastamaan itseäni mm. toteuttaessani asiakkaiden toiveita. Tahdon tehdä työtäni niin hyvin kuin vain osaan ja olla työntekijänä ahkera. Mottoni onkin: ”Tee niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän!”  

Takaisin edelliselle sivulle

Suomen Kukkakauppiasliitto ry