SM 2013

MERJA KORKEAKANGAS NIVALASTA ON UUSI KUKKASIDONNAN SUOMEN MESTARI!

Vaasassa käytyjen kukkasidonnan Suomen mestaruuskilpailujen voittajaksi selvisi viime sunnuntaina Merja Korkeakangas Nivalasta. Toisen sijan saavutti Ingela Waismaa Vantaalta ja kolmas sija meni Heli Haapatalolle Ikaalisiin. Merja voitti myös juniorisarjan ja Ingela oli seniorisarjan paras.

Kilpailutehtävät tänä vuonna olivat monipuolisia ja mielenkiintoisia. Ennalta valmisteltava tehtävä oli Syksyinen katettu pöytä. Tästä tehtävästä korkeimmat pisteet sai Merja Korkeakangas ja jaetun kakkossijan Katja Nurminen Tampereelta ja Pirjo Koppi Espoosta.

Toinen kilpailutehtävä oli yllätystyö, jonka aiheena oli sitoa kimppu annettuun maljakkoon ja pylvääseen. Parhaat pisteet tästä tehtävästä sai Pirjo Koppi. Toiseksi parhaiten tehtävässä onnistui Heli Haapatalo ja kolmanneksi korkeimmat pisteet keräsi Ingela Waismaan kimppu.

Finaalin ensimmäinen tehtävä oli messuseinälle ripustettava seinäkoriste, jossa oli käytettävä annettua liimapuulevyä. Merja Korkeakangas onnistui tässä parhaiten, seuraavina Ingela Waismaa ja Katja Nurminen.

Neljäs ja viimeinen tehtävä oli talonrakentajaksi valmistuvalle nuorelle lahjaksi annettava suojakypärä. Kypärää ei saanut vahingoittaa, ja se arvioitiin harjaterästelineessä. Hanna Räisäsen kypärä sai tuomareilta korkeimmat pisteet, Heli Haapatalon kypärä pisteen vähemmän ja kolmannen sijan tässä tehtävässä sai Pirjo Koppi.

Kilpailu oli erittäin jännittävä ja tasainen, ja loppuratkaisua saatiin odottaa viimeiseen tehtävään saakka. Kilpailun tuomareina toimivat Heidi Stubb, Leila Alamiekkaoja ja Kristin Voreland Norjasta. Kilpailukomiteassa olivat Owe Salmela, Elise Anttinen ja Päivi Niskanen.

Suomen Kukkakauppiasliitto onnittelee Merjaa, Ingelaa ja Heliä menestyksestä Suomen mestaruuskisoissa sekä kiittää kaikkia kilpailijoita osallistumisesta kilpailuun!

LÄMPIMÄT KIITOKSET YHTEYSTYÖKUMPPANEILLEMME, TALKOOVÄELLE SEKÄ KAIKILLE KILPAILUN ONNISTUMISEEN MYÖTÄVAIKUTTANEILLE!

Kauppapuutarha/Handelsträdgård Ab Stig Ström Oy

 

Suomen Kukkakauppiasliitto ry