SM 2015

Hanna Vehkalampi Kukkapalvelu Vehkannasta Laukaalta on uusi kukkasidonnan suomen mestari!

Raumalla 3.-4.10.2015 kisatun kukkasidonnan Suomen mestaruuskilpailun voittajaksi kukitettiin toista kertaa peräkkäin Hanna Vehkalampi Kukkapalvelu Vehkannasta. Hannan työskentely oli erittäin vahvaa ja tasaista kautta kilpailun ja yhtä tehtävää lukuun ottamatta hän sai korkeimmat pisteet. Toisen sijan saavutti Tarmo Noormets Helsingistä ja kolmas sija meni Merja Korkeakankaalle Kukkapalvelu Willi Pionista Nivalasta. Juniorisarjan paras oli Jouni Ahonen Piilola.fi:stä Helsingistä ja seniorisarjan voiton otti Hanna Vehkalampi Kukkapalvelu Vehkannasta.

Kilpailutehtävät olivat tänä vuonna mielenkiintoisia ja haastavia. Jo ennalta paljon kiitosta saanut ennalta valmisteltava tehtävä, ensimmäistä kertaa SM-kisahistoriassa mukana ollut floraalinen puku haastoi kilpailijat pistämään parastaan. Puvun innoittajana toimi maailmankuulu raumalainen pitsi, pitsikaupungissa kun oltiin. Tästä tehtävästä korkeimmat pisteet sai Hanna Vehkalampi. Toiseksi parhaat pisteet tehtävästä sai Merja Korkeakangas ja kolmanneksi parhaaksi työksi arvioitiin Jouni Ahosen työ. Yleisö sai äänestää suosikkiaan ja eniten ääniä keräsi ja yleisön suosikiksi nousi Merja Korkeakankaan upea puku.

Toinen kilpailutehtävä oli yllätystyö, jonka aiheena oli kimppu, joka tuli sitoa annettuunl aakeaan lasiastiaan ja jossa tuli käyttää yhteistyökumppanin Lehner Wolle3:n huopatuotteita. Parhaat pisteet tästä tehtävästä sai Hanna Vehkalampi. Toiseksi parhaiten tehtävässä onnistui Tarmo Noormets ja kolmanneksi korkeimmat pisteet keräsi kuopiolaisen Mari Heikkisen työ. Kilpailijat sitoivat lisäksi yhdessä assistenttinsa kanssa yhden showtyön, jota ei arvosteltu. Showtöissä pakollisina elementteinä olivat heijastimet ja tuubihuivi sekä oranssi astia. Showtyöt huutokaupattiin, ja tuotto luovutettiin lyhentämättömänä Rauman Pallo-Iirojen juniorityöhön.

Finalistit selvisivät lauantain iltajuhlassa ja finaaliin pääsivät Mari Heikkinen Kuopiosta, Mari Ruohonen Helsingistä, Jouni Ahonen, Tarmo Noormets, Merja Korkeakangas ja Hanna Vehkalampi.

Finaalin ensimmäinen tehtävä oli kasvi-istutus annettuun astiaan. Tarmo Noormets onnistui tässä parhaiten, seuraavina Hanna Vehkalampi ja Merja Korkeakangas.

Neljäs ja viimeinen tehtävä oli pöydän koristelu aiheella “Kunnianosoitus suomalaiselle käsityötaidolle”. Hanna Vehkalammen työ sai tuomareilta korkeimmat pisteet, Tarmo Noormetsin pöytä oli kakkosena ja kolmannen sijan tässä tehtävässä sai Merja Korkeakangas.

Juniorisarjan kolmen kärki oli seuraava: 3. Satu Mononen, Siilinjärvi, 2. Katja Moilanen, Kajaani ja 1. Jouni Ahonen. Seniorisarjan voitti Hanna Vehkalampi, toiselle sijalle sijoittui Tarmo Noormets ja kolmannen sijan vei Merja Korkeakangas.

Kilpailun tuomareina toimivat Elise Anttinen, Katri Gummerus ja Priit Press Virosta. Kilpailukomiteassa olivat Anne Friman, Niina Minkkinen-Westerlund ja Sari Pihko.

Suomen Kukkakauppiasliitto onnittelee Hannaa, Tarmoa ja Merjaa menestyksestä Suomen mestaruuskisoissa sekä kiittää kaikkia kilpailijoita osallistumisesta kilpailuun!

Suomen Kukkakauppiasliitto ry