SM 2014

Oulussa 27.-28.9.2014 kisatun kukkasidonnan Suomen mestaruuskilpailun voittajaksi kukitettiin Hanna Vehkalampi Järvenpään Kukkatalosta. Toisen sijan saavutti Pirjo Koppi Espoosta ja kolmas sija meni Merja Korkeakoskelle Kukkapalvelu Willi Pionista Nivalasta. Juniorisarjan paras oli Päivi Lehti Kaisan Kukasta Hämeenlinnasta ja seniorisarjan voiton otti Hanna Vehkalampi Järvenpään Kukkatalosta.
Suomen mestarilla Hanna Vehkalammella on myös mahdollisuus lähteä edustamaan Suomea kukkasidonnan EM-kilpailuun Italian Genovaan huhtikuussa 2016.

Kilpailutehtävät olivat, kuten SM-kisassa tuleekin, haastavia ja monipuolisia. Ennalta valmisteltava tehtävä oli tilateos, jonka aiheena oli K E V E Y S. Tästä tehtävästä korkeimmat pisteet sai Hanna Vehkalampi. Toiseksi parhaat pisteet tehtävästä sai Päivi Lehti ja kolmanneksi parhaaksi työksi arvioitiin Pirjo Kopin työ. Yleisö sai äänestää suosikkiaan ja eniten ääniä keräsi ja yleisön suosikiksi nousi Hanna Vehkalammen työ.

Toinen kilpailutehtävä oli yllätystyö, jonka aiheena oli ojennettava asetelmallinen työ kilpailunjohtaja Taisto Taskiselle tässä ja nyt. Taisto oli pukeutunut asiaan kuuluvalla tavalla. Parhaat pisteet tästä tehtävästä sai Hanna Vehkalampi. Toiseksi parhaiten tehtävässä onnistui Merja Korkeakangas ja kolmanneksi korkeimmat pisteet keräsi Päivi Lehden työ. Kilpailijat sitoivat lisäksi yhdessä assistenttinsa kanssa yhden showtyön, jota ei arvosteltu. .

Finalistit selvisivät sunnuntaiaamuna, ja finaaliin pääsivät Heli Haapatalo Kukka Varpukasta Ikaalisista, floristiopiskelija Josefiina Kivero Sastamalan koulutuskuntayhtymästä (aikuiskoulutus), Pirjo Koppi, Merja Korkeakangas, Päivi Lehti ja Hanna Vehkalampi.

Finaalin ensimmäinen tehtävä oli kimppu annettuun astiaan, aiheena “Liike”. Pirjo Koppi onnistui tässä parhaiten, seuraavina Merja Korkeakoski ja Heli Haapatalo.

Neljäs ja viimeinen tehtävä oli morsiuskimppu tai morsiamen koriste, aiheena tässä “Ilo”. Heli Haapatalon työ sai tuomareilta korkeimmat pisteet, Hanna Vehkalammen kimppu oli kakkosena ja kolmannen sijan tässä tehtävässä sai Josefiina Kivero.

Juniorisarjan kolmen kärki oli seuraava: 3. Sanna Lindeman, Kukkakauppa Ahkeraliisa Oy, Sotkamo, 2. Josefiina Kivero ja 1. Päivi Lehti. Seniorisarjan voitti Hanna Vehkalampi, toiselle sijalle sijoittui Pirjo Koppi ja kolmannen sijan vei Merja Korkeakangas.

Kilpailun tuomareina toimivat Hanne Heikkilä, Jouni Seppänen ja Linda Johnsen Norjasta. Kilpailukomiteassa olivat Taisto Taskinen, Anne Friman, Marianne Helin ja Pasi Kivilompolo.

Lisää kuvia löydät Suomen Kukkakauppiasliiton Facebook-sivuilta !

ONNEA VOITTAJAKOLMIKOLLE SEKÄ KAIKILLE KILPAILUUN OSALLISTUNEILLE!